Skip to main content
more than 100 years of tradition
quality made in germany
certified and highly effective

Product
Acoustic panel

Location 
Andermatt | Switzerland

Architect
Studio Seilern Architects

Processor
Lindner Group KG

Year
2019

Photo
Roland Halbe

A small mountain village with a worldclass concert hall.


The concert hall in Andermatt/CH opened it´s doors in summer 2019. Studio Seilern Architects from London provided the design for this highly modern and characteristic building. There is probably no comparable village in the world that is home to such an exclusive and representative concert hall.
Around half of all residents of the calm Swiss ski resort at over 1,400 m can be accommodated here.

A curved facade made of glass under the new roof allows natural light to enter.

Passers-by have the opportunity - even during a performance - to look into the concert hall. At the same time, the audience can look out and enjoy the beautiful sounds and a spectacular alpine panorama. Both perspectives are unique!

Despite a ceiling height of over 12 m, the concert hall looks contemplative and familiar. In addition to the excellent acoustics, the wooden panels on the ceilings and walls also create a pleasant sense of space.

For this unique project, akustikplus produced over 1,000 m² of custom-made acoustic panels.
The highly effective sound absorbers are part of the innovative concept for perfect room acoustics.
The exclusive European oak veneer gives the concert hall its very own individual touch.

"In addition to the audible experience, visitors can also expect a visual highlight."

More information about this project?

Your contact person

Felix Lölke
Marketing Manager 

f.loelke(at)akustik-plus.com
+49 (0) 8031 700 9901
 

Other projects

Glucksman Library

The architects worked out a draft concept based on the original library building, which has already…

Philipp-Reis School

More than 1,000 m2 of wall cladding veneered with real wood surface in oak

Cultural center of Ischgl

The cultural centre combines the rustic with the modern Ischgl.

Futurium

The different perforations and finishes of the elements present the visitor with a modern and…

École Privée Sainte-Anne II

In Ettelbruck, Luxembourg, the canteen of the École Privée Sainte-Anne was to be extended.

Werner-Heisenberg-Gymnasium

Our acoustic panels with the popular finest micro-perforation were effectively installed in the long…