Skip to main content

Product
Acoustic elements
Customised
European oak

Location
Ischgl | Austria

Architect
Parc Architects

A jewel box in the middle of the Alps.

Over the last 30 years, the small village of Ischgl has developed into a large collection of hotels. In the high season, the 1,600 inhabitants are faced with over 2,000 guest workers and 12,000 tourists!
Despite this, the village retains a cosy and informal feel - possibly in response to the mass influx. Club and association life is very strong here. People come together and as a result, places that are not used by tourism are becoming increasingly important.

In 2012, the municipality made the decision to create such a place in the last remaining green space in the village centre. The municipality wanted a building that would define the identity of the village and at the same time correspond to modern Ischgl.

The small concert and rehearsal room is the centrepiece of the building and is cleverly embedded in the slope. The walls are angled relative to each other to enhance the acoustic quality of the room. Over 500 triangular acoustic panels in European oak ensure optimum sound quality.
The cultural centre combines the rustic with the modern Ischgl.

More information about this project?

Your contact person

Felix Lölke
Marketing Manager 

f.loelke(at)akustik-plus.com
+49 (0) 8031 700 9901
 

Other projects

Glucksman Library

The architects worked out a draft concept based on the original library building, which has already…

Philipp-Reis School

More than 1,000 m2 of wall cladding veneered with real wood surface in oak

Futurium

The different perforations and finishes of the elements present the visitor with a modern and…

Andermatt Concert Hall

akustikplus produced over 1,000 m² of customised acoustic panels for this unique project.

École Privée Sainte-Anne II

In Ettelbruck, Luxembourg, the canteen of the École Privée Sainte-Anne was to be extended.

Werner-Heisenberg-Gymnasium

Our acoustic panels with the popular finest micro-perforation were effectively installed in the long…