Skip to main content

Product
acoustic panel
ash
finest perforation | imperforate

Location
Bodø | Norwegen

Architect
Atelier Lorentzen Langkilde

Companies involved
Lindner Group

Year
2020

Photo
Adam Mørk

For the town hall of the Norwegian municipality of Bodø, the architects from ALL | Atelier Lorentzen Langkilde from Copenhagen has thought about something special: In the five-storey atrium, visitors can expect a vertically arranged office landscape, protruding meeting cubes and balconies that depict optical illusions in the overall picture. A color contrast to this is the consistent interior design in ash and oak.
The Bodø New Town Hall is the northernmost reference project by akustikplus to date - even north of the Arctic Circle. It consists of two refurbished and converted existing buildings as well as the striking new building.

The heart of the new building is the atrium. This serves as a central meeting point and hub between the public area, the offices on the upper floors and the transition to the existing buildings. A highlight of the atrium is the unusual wall design: Here, an entire office landscape was rotated by 90 degrees and the furniture was fixed vertically along the wall cladding. Assembled acoustic elements from akustikplus with the high-quality ash veneer were installed here to fit perfectly. From the stairs on the ground floor you have a good view of the unusual arrangement. The canteen on the top floor also offers a particularly beautiful view, thanks to ceiling-high fixed glazing with a direct view of the harbor. This area was also equipped with acoustically effective wall and ceiling cladding in ash veneer.

More information about this project?

Your contact person

Felix Lölke
Marketing Manager 

f.loelke(at)akustik-plus.com
+49 (0) 8031 700 9901
 

Other projects

Glucksman Library

The architects worked out a draft concept based on the original library building, which has already…

Philipp-Reis School

More than 1,000 m2 of wall cladding veneered with real wood surface in oak

Cultural center of Ischgl

The cultural centre combines the rustic with the modern Ischgl.

Futurium

The different perforations and finishes of the elements present the visitor with a modern and…

Andermatt Concert Hall

akustikplus produced over 1,000 m² of customised acoustic panels for this unique project.

École Privée Sainte-Anne II

In Ettelbruck, Luxembourg, the canteen of the École Privée Sainte-Anne was to be extended.